konsekvensene og mulighetene av kunstig intelligens.

I likhet med det forrige blogginnlegget, vil jeg fortsette med det spennende temaet om kunstig intelligens. Sist gang skrev jeg blant annet om robotikk, maskinlæring og på slutten så vi på en relevant artikkel. I dette innlegget vil jeg komme nærmere inn på konsekvensene og mulighetene av kunstig intelligens. Jobber har forsvunnet og oppstått som en et resultat av alle industrielle revolusjonen, samt at mange jobber allerede er robotisert eller automatisert bort. Flere eksperter og forskere er likevel enig om at kunstig intelligens vil gjøre de færreste av oss arbeidsledige med det første. 

Jobber i endring 

Automatisering har i gjennom all tid vært en måte effektivisere på, altså ved å få gjort mer med mindre anstrengelser. Den teknologiske utviklingen har spesielt siden midten av 1900-tallet ført til en enestående utvikling innen automatisering. Kunstig intelligens er en videreføring av denne fremgangen. 

Før hadde vi behov for å skrive manuelt, drive med bokføring eller annen rutinemessig informasjonsbehandling. I dag har vi datamaskinen og dermed ikke behovet for disse tingene lengre. Ved hjelp av kunstig intelligens og robotikk har vi mulighet til å fjerne flere kjedelige og repeterende oppgaver og jobber. 

Når en arbeidsoppgave har blitt automatisert, har nye arbeidsoppgaver kommet til livet. Dette har vært nye arbeidsoppgaver som er mindre repeterende og rutinepregede, men heller mer variert og kreative. Dermed blir ikke problemet at folk blir arbeidsløse, men at forandringene skjer så drastisk. For eksempel kan yrker som lastebil og drosjesjåfører forsvinne helt i løpet av kort tid fremover. Dette kommer av at folk ikke rekker å omskolere seg, slik at disse brå omveltningene fører til massearbeidsløshet. 

Det mest nødvendige tiltaket for å unngå store sosiale omveltninger, er å tilby den nye generasjonen med bred utdanning som gir dem muligheten til å få jobber som ikke vil bli overflødige i en fjern fremtid. 

Ingen kan vite helt nøyaktig vite fremtiden til kunstig intelligens, og det er også krevende å forutsi hvor raskt og i hvilken grad vi vil oppleve endringene. Forskere fra University of Oxford mener at opp til 47% av alle jobber i USA står i fare for å bli automatisert bort. Den nåværende utviklingen gir allerede noen tegn til hvilke oppgaver som er mest utsatt for automatisering

Amazon Go

ArtikkelenAmazon vil gjøre alle dagligvarebutikker kasseløse med kunstig intelligens skrevet av Egil Knudsen, handler om hvordan Amazon bruker AI i de nye butikkene sine.

Amazon Go er et utrolig spennende konseptet som fungerer ved at kundene benytter en egen mobilapp for å få tilgang til butikken. Etter å ha skannet seg inn i butikken med en QR-kode tar man de dagligvarene man vil ha, og ved hjelp av datasyn, avanserte sensorsystemer, “deep learning” og annen AI-teknologi, registreres alle varene automatisk i en virtuell handlevogn. Til slutt belastes Amazon kontoen for farene samtidig som en kvittering sendes til mobilappen. 

Hensikten med denne metoden er å gjøre dagligvarehandel mer behagelig og effektiv, slik at man unngår kø, selv de tilfellene hvor butikken måtte være full av kunder. Personlig synes jeg at dette konseptet virker veldig spennende, men når vi får se konseptet i Norge gjenstår å se. 

 Oppgaver som er utsatt for automatisering 

Roboter og selvkjørende biler, droner, båter er snart klart for samfunnet. Det er derimot krevende å vurdere sikkerheten rundt selvkjørende biler, ut i fra statistikken tyder det på det ennå ikke har oppnådd et godt nok sikkerhetsnivå.  Utviklingen har skjedd veldig raskt, og det forventes at det skjer enda raskere i fremtiden. 

Ulike kundetjenester automatiseres. Kvalitetsnivået på tjenestene i dag er kanskje ikke så mye å skryte av, dette skyldes utfordringene med å forstå vanlig tale. Den dag i dag kommer nye løsninger på markedet. Eksempler på det kan være digitale assistenter, som kan gjøre restaurantreservasjoner eller å lage frisøravtaler. 

Det er dessverre ingen som kan si hvor lang tid det tar før vi har trygge selvkjørende biler/busser og andre teknologiske løsninger som tar over menneskelig arbeidskraft. Lastebilsjåfører og drosjesjåfører gjør faktisk mer enn å bare sitte bak rattet. En sjåfør er ansvarlig for kjøretøyet operer slik som det skal, laste varer og med kundebehandling etc. Disse oppgavene er en hel del mer krevende å automatisere enn selve kjøringen. 

I følge artikkelen “Robotene kommer – er du klar?” publisert av talerlisten, forteller Lars Rinnan at jobbene som forsvinner først er de enklere og regelbaserte jobbene. Det er blant annet lagerjobber, kundeservice, aksjehandel og lånesøknader. Rinnan legger til at vi allerede ser eksempler på høykvalifiserte yrker som advokat, lege og jagerpilot blir utfordret av AI-løsninger. Rinnan tror at halvparten av alle jobber vil forsvinne på sikt, og noe av det han trekker frem er borgerlønn som et mulig alternativ for de som blir overtallige. 

Nye jobber og yrker

Kunstig intelligens er også med på å skape nye jobber og yrker. Hvis vi skal se inn i fremtiden vil samfunnet ha behov for en økende andel av arbeidsfolk innen forskning, produktutvikling samt andre oppgaver som krever kreativitet og samhandling mellom mennesker. 

I følge artikkelen er ekspertene enige om at kunstig intelligens er nokså bedre til å løse flere av oppgavene vi tidligere trodde var forbeholdt oss mennesker, samt at utviklingen vil gagne oss. Morten Goodwin forteller blant annet at kunstig intelligens gjør færre feil enn oss mennesker, og at det vil føre til et mer sikkert samfunn. Videre kommer det frem at vår brukeropplevelser vil bli optimalisert av den grunn at teknologien tilbyr mer presise og relevante opplevelser. 

Jeg vil gjerne konkludere med at det er vanskelig å si helt sikkert hvordan kunstig intelligens vil påvirke fremtiden. Både konsekvensene og mulighetene vil være betydelig store, men det er fortsatt krevende å forutsi enda. Personlig så ser jeg frem til å følge med på nye spennende konseptene. 

Kilder

https://www.digi.no/artikler/amazon-vil-gjore-alle-dagligvarebutikker-kasselose-med-kunstig-intelligens/487030

https://course.elementsofai.com/no/6

Én reaksjon på “konsekvensene og mulighetene av kunstig intelligens.

  1. Nina Magnussen Svar

    Kjempespennende og fint innlegg, Benjamin! Du trekker frem så mye bra i dette innlegget, og det er gøy å være leser.

    Fortsett med referanser i hyperlink i løpende tekst, det er veldig fint. Kanskje de kan tydeliggjøres litt mer med å bruke understrek? Sjekk også over bildene dine, slik at du henter bilder du faktisk har lov til å bruke, iht. opphavsrett. En grei huskeregel er å bruke gratisbilder fra sider som Pixabay eller Unsplash. Der er det heller ikke pålagt å kreditere fotograf, men det er alltid fint å gjøre det likevel. Da kan du skrive “bilde av X hentet fra Y”, med kilden i hyperlink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *