Hennes og Mauritz – Målgruppe og kundereise

I dette blogginnlegget vil jeg se nærmere på kundereisen til målgruppen til Hennes & Mauritz. 

Kort om Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz er et svensk kleshandelskonsern. I dag er de et globalt selskap med mange tusen H&M-kollegaer som betjener millioner av kunder. H&M er bygget på et solid fundament. Deres forretningside «mote og kvalitet til beste pris» er like klar som verdiene deres, som er basert på grunnleggende respekt for den enkelte, og som omfatter en fast tro på deres medarbeidere. H&M er til stede på mange markeder verden over, og de ekspanderer raskt og rekrutterer nye medarbeidere hver dag. 

Litt om målgruppen 

Før man begynner med å lage kundereiser vil det være lurt å lage personas. Innen markedsføring er en persona en fiktiv representasjon av drømmekundene. Dette vil gjøre det enklere å forstå hvilke behov de ulike kundene har. Dermed har man mulighet til å spisse kommunikasjon og gjøre veien til et salg mye enklere.  

Målgruppen til H&M er fasjonable, motebevisste og yngre forbrukere som ser på shopping som en sosial aktivitet som gir glede i det daglige livet, som ønsker å følge trendene uten å investere mye penger. Selv om H&M tilbyr både klær og tilbehør til alle kjønn og alle aldre, er utvalget størst for kvinner. Spesielt single kvinner som alltid vil følge de nyeste trendene vil oppgradere garderoben med H&Ms fashion nyheter. 

Kundereisen

Kundereisen blir sett på som totalopplevelsen en kunde har med H&M. Den omfatter all interaksjon kunden har på tvers av alle kanaler, enheter og kontaktpunkter. Kundereisen går over alle fasene i kunden livssyklus i bedriften, fra den første oppmerksomheten til lojalitet over tid. Det er svært viktig å kartlegge kunderisen. H&M sine potensielle kunder har mulighet til å vrake blant produkter på internett, dermed er det essensielt at H&M er klar over alle skritt i kundereisen. Ved å gjøre dette er det mulig å guide H&Ms potensielle kunder i riktig spor. 

Kundereisen kan deles opp i 3 faser:

Oppmerksomhet: Kundene oppdager et ønske eller et problem han/hun ønsker å løse. 

Vurdering: Kunden blir dermed klar over hvilket behov som ønskes løst og evaluerer de forskjellige løsningene. 

Selge: Kunden bestemmer seg for løsningen på sitt ønske/problem og går kanskje til anskaffelse av dette. 

Her er et eksempel på hvordan en kundereise kunne sett ut for en potensiell kunde for H&M

Marie er 24 år gammel og har lyst på et nytt og moderne antrekk til en bursdag. 

Oppmerksomhet: Marie blir invitert til en bursdag og har behov for et nytt antrekk til en rimelig pris. 

Vurdere: Marie googler rundt på forskjellige typer antrekk, er innom flere nettsider og ser hva som tilbys i prisklassen. 

Selge: Marie finner et ønsket antrekk til en rimelig pris. Hun velger en nettside med gode anmeldelser samt et profesjonelt design.   

Oppsummering

Gjennom at H&M kartlegger kundereisen vil det gi en forståelse av kundens opplevelser og vil dermed øke sjansen for å lykkes. Ved å sette seg inn i kundens perspektiv fra start til slutt vil H&M ha et konkurransefortrinn.  

Kilder
https://tur.digital/turtips/hva-er-en-persona/

https://www.superoffice.no/ressurser/artikler/kundereisen/

https://about.hm.com/content/dam/hmgroup/groupsite/documents/no/hm-way/HM%20Way_no.pdf

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *