yme universe – Vurdering av nettsiden

I dette blogginnlegget vil jeg vurdere en nettbutikk til en bedrift som jeg finner interessant og spennende. Jeg vil basere innlegget på 10 vurderingskriterier, som vi kommer nærmere inn på senere. Pandemien har ført til at flere av de fysiske butikkene er stengt for øyeblikket, dermed har man vært nødt til å handle i nettbutikker. Dette har ført til at man automatisk har blitt mer ops på hvilke nettbutikker som skiller seg ut fra andre. Så hvilke krav stilles til en god nettbutikk? 

Nettbutikken jeg har valgt å vurdere er Yme.no

Førsteinntrykk

Et godt førsteinntrykk er like viktig for en nettbutikk som i virkeligheten. Hvis førsteinntrykket på nettbutikken er dårlig må man regne med at kunden ikke gir det en sjanse. Hvis nettbutikken gir et godt førsteinntrykk vil det øke sannsynligheten for at kunden sjekker det ut, som vil redusere bouncerate. Nettbutikker med høy bouncerate grunnes ofte dårlig førsteinntrykk.

Bildet er en skjermdump fra ymeuniverse.com

Har jeg kommet til riktig sted?

Jeg får følelsen at jeg har kommet til riktig sted, nettbutikken gjenspeiler den fysiske butikken. Logoen er liten og plassert i høyre hjørne å kunne gjerne vært mer synlig for personer som er i nettbutikken for første gang. Det er et «tøft og stilrent design» og passer med produktene som blir solgt. 

Hva er det jeg kan gjøre her?

Videoen på forsiden viser modeller med både herreklær og dameklær. På topplinjen har man mulighet til å velge klær utfra kjønn, merker, søk og hvilket språk man foretrekker. 

Hvorfor skal jeg gjøre det her?

Her tenker jeg at de som er interessert i akkurat den stilen og de merkevarene Yme fører blir tiltrukket. Her skiller de seg ut med sitt røffe design, noe som også gjenspeiler seg i viben både i deres fysiske butikk og i de utvalgte produktene fra merkevarer de fører. 

 

Synlighet

Yme er godt synlig på googles organiske søk. Nettsiden, adressen for butikken og instagram er synlig før konkurrenter dukker opp. 

Bildet er en skjermdump fra google.no/ymeuniverse

Brukervennlighet

På topplinjen har man mulighet til å velge klær utfra kjønn, merker, søk og hvilket språk man foretrekker. Under de forskjellige kategoriene kan man velge mellom merker, typer av klær, tilbehør og sko. Topplinjen er lite synlig og kunne kanskje vært mer tydelig og fremkallende i en ellers hektisk forside. 

Yme består brukervennlig-testen av Google og fungerer bra på mobil.

Bildet er en skjermdump fra ymeuniverse.com

 

Kjøpsprosess

Når det kommer til kjøpsprosessen i nettbutikk, er det positivt med minst mulig hindringer på veien mot et kjøp. I Ymes tilfelle måtte man legge varene i handlekurven for og så kunne gå videre til betalingsløsningene. Her kunne et alternativ med direktekjøp kortet ned et steg i kjøpsprosessen. Dette vil føre til en mer smidig kundereise. 

Bildet er en skjermdump fra ymeuniverse.com

Teknologi/Hastighet

hurtighetstesten til Google kom det frem at nettiden var mye mer hurtig på datamaskin enn på mobil. Dette verktøyet viser hvor fort siden laster og hvilke forbedringer de kan gjøre.  

Bildet er en skjermdump fra Pagespeed insights

Kundetilfredshet

På nettiden til Yme er det ikke mulig å skrive tilbakemeldinger, kun på Facebook. Å vise frem forøyde kunder kan være nyttig hjelpemiddel for å få en usikker kunde til å handle. Her har Yme forbedringspotensialer.  

Trygghet

Trygghet er svært viktig for folk som skal handle over nett. I fysisk butikk har man produktene foran seg som er en trygghet fordi man vet man får. I netthandel derimot ser man kun bilder av produktet og det vil derfor være avgjørende at Yme har god informasjon om selve produktet, oppgir levringstid og mulighet for retur. I tillegg vil det være en trygghet at de tilbyr Klarna, Paypal, Mastercard etc. Som er velkjente betalingsløsninger. Yme har et forbedringspotensial i å synliggjøre handelsbetingelsene for eksempel i menylinje. 

Kundekommunikasjon

En god kommunikasjon mellom kunde og nettbutikk er har mye å si for omdømme. Yme er svært aktive på sosiale medier, men har som forbedringspotensialet når det kommer til kundedialog på Facebook og Instagram. 

Bildet er en skjermdump fra Facebook siden deres

Priser, utmerkelser og artikler

Nettbutikker som viser frem priser og utmerkelser kan tiltrekke seg kunder hvis de er usikre på kjøp. Jeg fant ingen priser eller utmerkelser på Ymes nettside. 

Konsept og strategi

Yme har et klart og tydelig konsept som gjenspeiler seg på nettsiden. Dette beskriver dem selv nederst på nettsiden. 

Bildet er en skjermdump fra ymeuniverse.com

Konklusjon

Til syvende og sist vil jeg konkludere med at Yme har en brukervennlig og stilren nettbutikk med noen forbedringspotensialer. For dette semesteret har vi blant annet fått i oppgave å opprette og designe vår egen nettbutikk. Dermed har det vært interessant og nyttig å sette seg inn i hva som skiller en god nettbutikk ut fra resten. 

Kilder

https://search.google.com/test/mobile-friendly?utm_source=mft&utm_medium=redirect&utm_campaign=mft-redirect

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

https://www.ymeuniverse.com

Én reaksjon på “yme universe – Vurdering av nettsiden

 1. Fredrikke Linnea Eriksson Svar

  Hei Benjamin 🙂

  Bra jobbet 🙂
  Jeg liker veldig godt at du stiller spørsmål i innledningen. Men tenk gjerne litt på tittel fremover, og spør å lag lekende, spørrende og informative tittler som engasjerer.

  Ellers synes jeg det er en god vurdering, jeg skulle gjerne sett at du tok i bruk flere fagbegrep fra pensum, samt litt mer utfyllende tilbakemeldinger på forbedringspotensiale.

  Stå på 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *