Hvordan få flere følgere på Instagram?

I dette innlegget vil jeg bearbeide og oversette artikkelen, «How to get more followers on Instagram» av Gary Vaynerchuck. Grunnen til at jeg valgte denne artikkelen kommer av at først og fremst følger Vaynerchuck selv. Han er entreprenør som begynte på bunnen som senere har greid å jobbe seg opp til suksess i en konkurransedreven bransje. 

Hvordan få flere følgere på Instagram?

Jeg vet om flere personer som følger meg som ville likt flere følgere selv. På Instagram, på TikTok, uansett: vi vet at det er viktig å forstå sosiale medier. Hvorfor? Fordi det er ikke «sosiale medier» lengere, det er bare «media» og sosiale er en del av det. 

Hvis «media» er innholdet og kulturen vi alle konsumerer, er «sosialt» samfunn: det er sammenhenger og innsikt. Med dette i tankene, er det nødvendig for merkevarer og markedsførere å forstå Instagram. Det er en av de største sosiale medier plattformene den dags dato. Det er en kilde til lærdom og gir enorme muligheter til å bygge felleskap og arv, både for den enkeltes personlige merkevare og et stort selskap. Fortsett å lese for hvordan du navigerer på denne sosiale medier plattformen – og hvordan du får flere følgere.

  1. Ha en strategi 

For det første, det er nødvendig å forstå at det å bygge et felleskap er viktigere enn antall følgere du har. Felleskapet ditt bør være grunnlaget for hvert stykke kreativt du produserer, det skal det være hjørnesteinen i hele strategien din. Husk: hvis du vil vinne, må du gjøre det om «dem» fordi virksomheten er et «dem»-spill. Når du tar det til side, er det noen taktiske ting du kan gjøre for å øke din Instagram tilstedeværelse. 

$1.80 Strategien 

  • Gjør det kjent med $1.80 strategien. Jeg har skrevet om dette i dybden for noen år tilbake. For å oppsummere handler alt om å finne hashtags/innhold som er relevant for virksomheten din, og kommentere innholdet. Hvis du legger igjen tankevekkende kommentarer, og kjent som .02 cent, på 9 innlegg for 10 hashtags – vil det gi opptil $1,80.

.02 cent bør aldri være spam. Det vil heller være små dråper du lager i hver «bøtte» med karma, felleskap og ditt eget personlige merke. 

2. Definer målgruppen din 

Nå som strategien er på plass, er det på tide å tenke på hvem du vil treffe. Start med makro, den grunnleggende psykologien til målgruppen din, og legg deretter til lag. Hva er ditt merke, hvem representerer du? Studerer slang de bruker, deres stil og (selvsagt) hvilke hashtags de bruker. Det siste er spesielt viktig fordi hashtags kan hjelpe deg med å begrense publikum. Det kan også hjelpe deg med å identifisere lokalsamfunn og få innsikt i adferden til publikum. 

3. Vær autentisk 

Autentisitet er viktig. Dette har jeg snakket om tidligere, men for å oppsummere alt: ikke sett opp et show. Vær autentisk og ekte i kategorier du er villig til å være autentisk og ekte i. Det jeg tror mange mangler, er at du ikke trenger å være i hver samtale. Det er mange mennesker som ikke engang bruker sosiale medier fordi de sier «Gary, jeg vil ikke ha virksomheten der ute» – ok, så ikke gjør det. 

Personlig går jeg aldri inn i samtaler der jeg føler at jeg ikke vet hva jeg snakker om eller ikke vil dele med verden. Jeg holder meg veldig smal, og det er det. 

Innholdet ditt skal handle om hva du vil, og du skal være ærlig om dine erfaringer og ekspertise. Det er mulig å komme unna med å ikke være autentisk en stund, men det er ikke gøy, og du kan miste samfunnet du har bygget opp.  

4. Innhold, Innhold, Innhold (Det er relevant og konsistent)

Nå er det på tide å legge ut innhold. Innholdet ditt skal være relevant og konsistent. Det skal snakke til samfunnet ditt. En god måte å gjøre det på er å følge 79/21-reglen og se hvordan samfunnet ditt oppfører seg på andre plattformer. Når du har oppnådd det, er du klar til å legge ut. 

Noe å huske på, ikke bekymre deg om innholdet er «bra» eller ikke. Bra er subjektivt. Bare legg det ut.  

5. Hvis innholdet er konge, er kontekst land

Så viktig som innholdet er, er kontekst enda viktigere. Bare tenk på det, du vil ikke legge ut ut noe for LinkedIn på TikTok. Alt du legger ut må være kontekstuelt med den plattformen. Folk glemmer stadig at bra innhold er basert på kontekst. Hvis du vil ha en mer taktisk oversikt, kan du sjekke ut et blogginnlegg jeg skrev om emnet.

6. Promoter Instagram kontoen din 

Det er to måter å markedsføre Instagram kontoen din på. En av de beste måtene er gjennom organisk rekkevidde. Dette er hvor $1,80-strategien kommer inn. Hvis du legger ut gjennomtenkte kommentarer under relevant hashtags og innhold, er det mer sannsynlig at innholdet ditt generer likes, visninger og vises i søk. 

En annen måte å markedsfører kontoen din på er å betale for den. Det er mange måter å samarbeide med influensere og samfunnsgrupper – bare nå ut. Spons noe av innholdet deres og spør hva prisene deres er hvis de skulle markedsføre siden/produktene dine. Noen influensere underpriset og noen er overpriset, derfor er det viktig å undersøke i forkant. 

Som alltid, unngå falske følgere. Det gir ingen verdi å kjøpe følgere, falske følgere senker sidens kredibilitet – hvem ønsker å besøke en inaktiv side med titusenvis av følgere? Falske følgere liker ikke, deler eller engasjerer seg i innholdet ditt, og de vil sannsynligvis bli ryddet opp når Instagram feier. Bare unngå dem. 

7. Vær oppmerksom på tallene

Selv om det ikke er det viktigste, er antall følgere og likes betydelig. Det er en viktig beregning, spesielt for de av dere som utvider virksomheten. Vet du hva som er enda viktigere? 

Kommentarene. Delingene. Mengden mennesker som lagrer innlegget ditt. I en verden av falske følgere og oppblåste likes, har din faktiske engasjementskala mye å si. Hvis du vil ha folk som engasjerer seg med dine innlegg, er det gjennomtenkt innhold som betyr noe. 

8. Bygg felleskap og gi verdi 

Det er lett å si «bygg samfunn», men hvordan ser dette ut i praksis? Du kan starte med å følge relevante kontoer og influensere. Tenk på hvordan de gir verdi og hvilket gap som ikke blir lukket i samfunnet du vil nå. Nå ut og spør om de ønsker å samarbeide om et prosjekt. 

Bruk kommentarfeltet til å finne av hva samfunnet ditt ønsker. Hvis du velger å kjøre en konkurranse eller starte en serie på Instagram – sørg for at det noe som gir dem verdi. 

9. Bruk den ene plattformen til å informere den andre

Dette er en perle fra 79/21 strategien. Det er klart at noen som følger deg på Facebook, kan oppføre seg annerledes enn noen som følger deg på LinkedIn. Hvis den samme personen følger deg på begge plattformene, se på hvordan de oppfører seg. Det er lite sannsynlig at Instagram følgerene dine vil be deg om CV-tips – men hvis du vet at mange av dine følgere er i ferd med å komme inn i arbeidsstyrken, og du har sett mange av dem be om CV-tips på LinkedIn, bruk de for å informere Instagram innhold. 

Kanskje du kjører en direktesendt Q&A, der du tar spørsmål fra følgere og videochatter med dem om reelle tips om CV. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig på LinkedIn, så du kan også kjøre noen av dine følgere derfra til Instagram. Samlet sett, lytt til samfunnet ditt, uansett hvilken plattform de velger å snakke på.

10. Kos deg med prosessen

Uten tvil den viktigste delen, du må nyte prosessen. Instagram, og sosiale medier generelt, kan være et langt spill. Ikke mist selvtilliten når du har færre følgere enn noen andre. Du må heller aldri sammenligne deg selv, din fremgang og prosessen med noen andre. 

Prøv noen av disse tipsene og gi meg beskjed om hva som fungerte for deg. Som alltid, hvis du likte denne artikkelen, del den gjerne på Twitter. 

Kildehenvisning 

https://www.instagram.com/tv/CLXzLMXgEXf/?utm_source=ig_web_copy_link

https://wr6grtk2pc4lie7w7rnw4p3gxi-ac4c6men2g7xr2a-garyvaynerchuk-com.translate.goog/the-79-21-rule-to-build-a-long-term-business/

https://www.garyvaynerchuk.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *