Hvorfor bruke INSTAGRAM som markedsføringskanal?

I dette blogginnlegget vil jeg basert på statistikk og trender anbefale Instagram som en genial markedsføringskanal for bedrifter og organisasjoner. 

Instagrams store fordel over andre sosiale medieplattformer er den visuelle naturen. Hvis du har en bedrift som drar nytte av utformingen av produktet ditt, eller hvis du har en tjeneste som har et synlig merkbart sluttresultat, er Instagram den beste plattformen for å vise innholdet.

Video, bilder og illustrasjon er flott innhold for denne sosiale medieplattformen, men markedsføringsstrategien din vil til slutt avgjøre hvilken type innhold du skal publisere og hvor ofte du skal legge den ut. Å etablere en strategi før du dykker rett inn i en ny plattform for sosiale medier, uansett hvor bra den fungerer for alle andres virksomhet, vil holde deg fokusert på dine mål og – viktigst av alt – publikum. 

Instagram er det nest mest tilgjengelige nettverket bak Facebook. Instagram har over en milliard aktive månedlige brukere og 500 millioner daglige Instagram-historier.

Økningen i merker som har utviklet en tilstedeværelse på plattformen har steget i været. Oberlo anslår at 71% av amerikanske virksomheter bruker Instagram. Men er det verdt tiden, og skal virksomheten din også være på plattformen? Svaret er ja, og her er hvorfor:

Instagram engasjement Rapport 2021

(Skjermdump fra https://www.hubspot.com/instagram-marketing) 

Det er klart at Instagram ikke lenger er bare for personlig bruk. Det er nå en global plattform som lar merkevarer humanisere innholdet, rekruttere nytt talent, vise frem produkter og inspirere publikum.

Dessuten er Instagram-brukere ikke bare aktive – de er «avhengig». Omtrent 59% av plattformens aktive brukere besøker nettstedet daglig, og bruker minst 7 timer per uke på å bla i innhold og samhandle med venner og merkevarer.

Instagram kan også hjelpe deg med å øke merkevarebevisstheten og introdusere nye produkter. Hver måned bruker 130 millioner Instagram brukere shoppinginnhold. Instagram lar deg markedsføre merkevaren og produktet ditt på en vennlig, autentisk måte uten å selge hardt til kundene dine.

Selv med all denne Instagram-statistikken, er du kanskje usikker på hvordan du kommer i gang. Vi vet at plattformen i begynnelsen kan være litt skremmende, derfor vil jeg lage en guide senere på bloggen. Følg med videre!

Kilder

https://www.hubspot.com/instagram-marketing

https://offers.hubspot.com/instagram-engagement-report-2021?hubs_post-cta=anchor&hsCtaTracking=9294dd33-9827-4b39-8fc2-b7fbece7fdb9%7C4c5e6931-3747-4623-9776-7b719a739e93

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *