Annonsering på Snapchat, noe for din bedrift?

Sosiale medier er i stadig endring og er en sentral rolle i kommunikasjonen og markedsføringen for mange virksomheter. I dag er det flere bedrifter som utnytter Snapchat som en digital markedsføringskanal. Denne plattformen er spesielt godt egnet for å spre merkekunnskap gjennom kreative løsninger og formater. Kanskje dette er noe for bedrift? 

(Skjermdump: Snapchat.com)

Men først, hva er egentlig snapchat? 

Snapchat er et sosialt medium basert på å sende bilder, videoer og chat. Snapchat skiller seg ut ved måten innhold blir skapt og fremstilt, det er veldig enkelt. Snapchat er visuelt anlagt med fokus på bilder og videoer, kontra tekst. Dette både krever og gir anledning for markedsførere til å være kreative i utformingen av annonser. Det betyr at kanalen for ferskt og aktuelt innhold. 

Med funksjonen «Discover» i Snapchat-feeden har brukeren mulighet til å oppdage innhold som kan være interessant å følge, basert på personlig atferd og interesser. Her vil man også kunne se «stories» fra ulike personer og bedrifter en følger. 

Hvem tar i bruk Snapchat? 

(Bildet hentet fra: Ipsos.com)

I Norge ble det registrert 2 695 000 profiler i første kvartal 2021, og omtrent 45% av befolkningen bruker applikasjonen daglig. Flere kvinner (70%) enn menn (59%) har profil, som forteller oss at kvinner er mer aktive på Snapchat. Primært er brukeren i dag en ung målgruppe, men den siste tiden viser vekst i de eldre aldergruppene. Hvis målgruppen i din bedrift er unge, vil Snapchat være et godt alternativ som markedsføringskanal. 

Muligheter for annonsering

Snapchat tilbyr flere ulike formater for annonsering, de ulike funksjonene kommer her:

 • Snap Ads
 • Collection Ads
 • Story Ads
 • AR linser
 • Filterannonser
 • Commercials

Analyser data

På lik linje med andre markedsføringstiltak er det svært viktig å måle resultater av annonsering i Snapchat. Gjennom verktøyet Snap Ads Manager vil man få verdifull innsikt i resultater fra annonsene dine. I rapporten vil man få innsikt innen fem punkter:

 • Spend: Hvor penger som er brukt
 • Paid Impressions: Antall ganger annonsen din har blitt sett 
 • Paid ECPM: Hvor mye du har betalt per 1000 visninger
 • Swipe ups: Antall brukere som har utført en handling i din annonse 
 • ECPSU: Hvor mye du betaler per handling 

Kilder

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q121

https://support.snapchat.com/nb-NO/a/discover

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *